Nasze propozycje
Życie niesie wiele okazji do świętowania. Restauracja Pod Kopcem to miejsce gdzie z przyjemnością zorganizujemy każdego rodzaju uroczystość.
Restauracja pod Kopcem to kameralna, przestronna sala bankietowa idealna na każdą okazję, specjalne menu sprawi, że będą Państwo długo wspominać czas spędzony u nas.
Przedstawiamy ofertę cenową w trzech konfiguracjach w zależności od trwania przyjęcia.
Cena zawiera obsługę, wynajem górnej Sali Bankietowej, nakrycia, zastawę.
Istnieje możliwość podania własnego tortu – serwis zapewniamy gratis!
Wariant 1
Czas trwania przyjęcia: 2,5 – 3 godziny
Obiad: przystawka, zupa, danie główne, deser, napoje bez ograniczeń (kawa, herbata, woda z miętą lub cytryną, soki owocowe)
Wariant 2
Czas trwania: ok. 3 – 4 godziny
Obiad: przystawka, zupa, danie główne, deser, napoje bez ograniczeń (kawa, herbata, woda z miętą lub cytryną, soki owocowe)
Zimna płyta (mięsa pieczone w naszej kuchni, szynki, wędliny, kabanosy, pasztety, sałatki, sosy, dodatki, marynaty, pieczywo)
lub kolejne danie gorące
Wariant 3
Czas trwania: ok. 5 – 6 godzin
Obiad: przystawka, zupa, danie główne, deser, napoje bez ograniczeń (kawa, herbata, woda z miętą lub cytryną, soki owocowe)
Zimna płyta (mięsa pieczone w naszej kuchni, szynki, wędliny, kabanosy, pasztety, sałatki, sosy, dodatki, marynaty, pieczywo)
i kolejne danie gorące
Organizujemy również przyjęcia po pogrzebie / imprezy firmowe / konferencje i inne.
Nasze uroczyste menu
PRZYSTAWKI
(do wyboru)
Grillowane oscypki otulone boczkiem z żurawiną na rukoli
Pasztet z żurawiną lub borówką
Sałatka Cesar z kurczakiem grillowanym i parmezanem
Sałatka Caprese ze świeżą bazylią i grzanką ziołową
Bruschetta – pasta z pomidorów na grzance z aromatem czosnku i bazylii
ZUPY
(do wyboru)
Rosół domowy z makaronem podany z gotowanymi jarzynami
Zupa grzybowa na grzybach leśnych z kluseczkami
Krem ze szlachetnych borowików z grzankami
Krem pieczarkowy z groszkiem ptysiowym
Krem czosnkowy na pomidorach z grzankami
Krem brokułowy z groszkiem ptysiowym
Krem z pomidorów z parmezanem i świeżą bazylią
Krem z zielonego groszku z grzanką pszenną
Zupa Minestrone z grissini
Zupa cebulowa z grzanką serową
DANIA GŁÓWNE
Polędwiczki z pieca w aromatycznym sosie ze świeżej szałwii
Schab pieczony po wiedeńsku z kminkiem
Schab ze śliwką kalifornijską w sosie Veluwe
Saszetka drobiowa nadziewana pieczarkami i mozzarellą w sosie serowo-śmietanowym
Polędwiczki grillowane w szynce parmeńskiej w sosie z borowików
Tradycyjny kotlet schabowy
Faszerowana rolada indycza w białym sosie Roquefort
Szwajcarski Cordon Bleu w złotej panierce
Roladki schabowe faszerowane bekonem i cebulką w sosie rumianym
Roladki z kruchej wołowiny duszone z wędzonką i piklami + 10 zł
DESERY
Szarlotka domowa na zimno lub gorąco z lodami i bitą śmietaną
Sernik wiedeński własnego wypieku z czekoladą
Sernik z gorącymi malinami
Puchar lodowy ze świeżymi owocami i bitą śmietaną
Lody waniliowe z gorącymi malinami i bitą śmietaną
PIERWSZE DANIE GORĄCE
(do wyboru)
Marynowany karczek z grilla, ziemniaki w mundurkach z masłem czosnkowym, ćwikła z chrzanem
Karczek pieczony w sosie musztardowo – miodowym, kluski śląskie, sałatka z czerwonej kapusty
Stek drobiowy grillowany zapiekany z pesto pomidorowym i mozzarellą z frytkami i surówką
De Volaille z ziemniakami opiekane, sałatka z pomidorów z oliwkami
Schab po wiedeńsku, ziemniaki opiekane, sałaty z sosem vinegrette
Soczysta pieczeń wieprzowa w sosie myśliwskim
Kurczak pieczony na złoto w miodowej skórce
DRUGIE DANIE GORĄCE
(do wyboru)
Potrawka węgierska z ziemniakami lub kluseczkami
Boeuf Strogonoff z pieczywem
Chili con carne
Barszcz czerwony z pasztecikiem mięsnym
Żurek staropolski z kiełbasą i jajkiem
ZIMNA PŁYTA
Mięsa pieczone w naszym piecu ( 3 rodzaje ), szynka tradycyjna (2 rodzaje), salami, kabanosy, kiełbasa tradycyjna, pasztet, kiełbasa podsuszana, sery żółte i dojrzewające, jajka w sosie ze szczypiorkiem, sałatka tradycyjna jarzynowa, sałatka grecka z serem feta,
galaretki drobiowe, śledzie, pieczywo mieszane.
NAPOJE
Napoje w dzbankach: soki owocowe oraz woda z miętą i cytryną – bez ograniczeń,
kawa i herbata przygotowywana na zamówienie.
*Do każdego dania do wyboru dodatki: ziemniaki gotowane z masłem i koperkiem, talarki ziemniaczane zapiekane z masłem, ziemniaki opiekane z ziołami, frytki, ryż, kasza jęczmienna, zestaw surówek, warzywa gotowane.