Nasze propozycje

Życie niesie wiele okazji do świętowania. Restauracja Pod Kopcem to miejsce gdzie z przyjemnością zorganizujemy każdego rodzaju uroczystość.

Kameralna, przestronna sala bankietowa idealna na każdą okazję, specjalne menu sprawi, że będą Państwo długo wspominać czas spędzony u nas.

Przedstawiamy ofertę cenową w trzech konfiguracjach w zależności od trwania przyjęcia.

Cena zawiera obsługę, wynajem górnej Sali Bankietowej, nakrycia, zastawę.

Istnieje możliwość podania własnego tortu  – serwis zapewniamy gratis!

Wariant 1

Czas trwania przyjęcia: 2,5 – 3 godziny

Cena: 95 zł – osoba

Obiad: przystawka, zupa, danie główne, deser, napoje bez ograniczeń (kawa, herbata, woda z miętą lub cytryną, soki owocowe)

Przedłużenie przyjęcia wraz z napojami bez limitu 1 h = 10 zł / osoba

Wariant 2

Czas trwania: ok. 3 – 4 godziny

Cena: 135 zł – osoba

Obiad: przystawka, zupa, danie główne, deser, napoje bez ograniczeń (kawa, herbata, woda z miętą lub cytryną, soki owocowe)

Zimna płyta (mięsa pieczone w naszej kuchni, szynki, wędliny, kabanosy, pasztety, sałatki, sosy, dodatki, marynaty, pieczywo)

lub kolejne danie gorące

Przedłużenie przyjęcia wraz z napojami bez limitu 1 h = 10 zł / osoba

Wariant 3

Czas trwania: ok. 5 – 6 godzin

Cena: 149 zł – osoba

Obiad: przystawka, zupa, danie główne, deser, napoje bez ograniczeń (kawa, herbata, woda z miętą lub cytryną, soki owocowe)

Zimna płyta (mięsa pieczone w naszej kuchni, szynki, wędliny, kabanosy, pasztety, sałatki, sosy, dodatki, marynaty, pieczywo)

i kolejne danie gorące

Przedłużenie przyjęcia wraz z napojami bez limitu 1 h = 10 zł / osoba

Nasze uroczyste menu

PRZYSTAWKI
(do wyboru)

Grillowane oscypki otulone boczkiem z żurawiną na rukoli

Pasztet z żurawiną lub borówką

Sałatka Cesar z kurczakiem grillowanym i parmezanem

Biszkoptowe oczka z łososiem w sosie kaparowym

Sałatka Caprese ze świeżą bazylią i grzanką ziołową

Klasyczna Bruschetta – pomidory na grzance z aromatem czosnku i bazylii

ZUPY
(do wyboru)

Rosół domowy z makaronem podany z gotowanymi jarzynami

Zupa grzybowa na grzybach leśnych z kluseczkami

Krem ze szlachetnych borowików z grzankami

Krem pieczarkowy z groszkiem ptysiowym

Krem czosnkowy na pomidorach z grzankami

Krem brokułowy z groszkiem ptysiowym

Krem z pomidorów z parmezanem i świeżą bazylią

Krem z zielonego groszku z grzanką pszenną

Zupa Minestrone z grissini

Zupa cebulowa z grzanką serową

DANIA GŁÓWNE

Polędwiczki z pieca w aromatycznym sosie ze świeżej szałwii

Schab pieczony po wiedeńsku z kminkiem

Schab ze śliwką kalifornijską w sosie Veluwe

Saszetka drobiowa nadziewana pieczarkami i mozzarellą w sosie serowo-śmietanowym

Polędwiczki grillowane w szynce parmeńskiej w sosie z borowików

Tradycyjny kotlet schabowy

Faszerowana rolada indycza w białym sosie Roquefort

Szwajcarski Cordon Bleu w złotej panierce

Roladki schabowe faszerowane bekonem i cebulką w sosie rumianym

Roladki z kruchej wołowiny duszone z wędzonką i piklami + 10 zł

DESERY

Szarlotka domowa na zimno lub gorąco z lodami i bitą śmietaną

Sernik wiedeński własnego wypieku z czekoladą

Sernik z gorącymi malinami

Puchar lodowy ze świeżymi owocami i bitą śmietaną

Lody waniliowe z gorącymi malinami i bitą śmietaną

PIERWSZE DANIE GORĄCE
(do wyboru)

Marynowany karczek z grilla, ziemniaki w mundurkach z masłem czosnkowym, ćwikła z chrzanem

Karczek pieczony w sosie musztardowo – miodowym, kluski śląskie, buraczki lub sałatka z czerwonej kapusty

Stek drobiowy grillowany zapiekany z pesto pomidorowym i mozzarellą z frytkami i surówką

De Volaille z ziemniakami opiekane, sałatka z pomidorów z oliwkami

Schab po wiedeńsku, ziemniaki opiekane, sałaty z sosem vinegrette

Soczysta pieczeń wieprzowa w sosie myśliwskim

Kurczak pieczony na złoto w miodowej skórce

DRUGIE DANIE GORĄCE
(do wyboru)

Potrawka węgierska z ziemniakami lub kluseczkami

Beef Stroganoff z pieczywem

Chili con carne

Barszcz czerwony z pasztecikiem mięsnym

Żurek staropolski z kiełbasą i jajkiem

ZIMNA PŁYTA

Mięsa pieczone w naszym piecu ( 3 rodzaje ), szynka tradycyjna (2 rodzaje), salami, kabanosy, polędwica drobiowa, kiełbasy tradycyjne, pasztety, kiełbasa podsuszana i tradycyjna, sery żółte i dojrzewające, jajka w sosie wiosennym z rzodkiewką i szczypiorkiem, sałatka tradycyjna jarzynowa, sałatka grecka z serem feta,
galaretki drobiowe, śledzie po kaszubsku, marynowany, pieczywo mieszane.

NAPOJE

Napoje w dzbankach: soki owocowe oraz woda z miętą i cytryną – bez ograniczeń,

kawa i herbata przygotowywana na zamówienie.

*Do każdego dania do wyboru dodatki: ziemniaki gotowane z masłem i koperkiem, talarki ziemniaczane zapiekane z masłem, ziemniaki opiekane z ziołami, frytki, ryż, kasza jęczmienna, zestaw surówek, warzywa gotowane. Dodatkowy drugi rodzaj mięsa na półmiskach 10 zł.