Restauracja Pod Kopcem w Krakowie to idealne miejsce na przyjęcie okolicznościowe, wesele czy spotkanie rodzinne. W murach starych fortów będziecie mogli Państwo komfortowo spędzić swoje najważniejsze chwile w życiu. My natomiast dołożymy wszelkich starań abyście zapamiętali te chwile jak najdłużej. Wspaniała kuchnia i profesjonalna obsługa dopełnią wrażeń w magicznych wnętrzach zabytkowych sal.
Organizujemy przyjęcia dla maksymalnej ilości 120 - 130  osób. Menu dopasujemy do Państwa indywidualnych smaków. Jesteśmy gotowi spełnić prawie wszystkie Państwa życzenia! Wesele na Kopcu Kościuszki będzie wyjątkową okazją do spotkania z rodziną i przyjaciółmi. Poniżej znajdziecie Państwo propozycje do menu na uroczyste przyjęcie.
Wszelkich informacji można zasięgnąć poprzez e-mail biuro@restauracjapodkopcem.pl lub telefonicznie 535616553. Dostępność terminów w zakładce Aktualności.  Zapraszamy do naszej Restauracji pod Kopcem! Zapraszamy na wesele w Krakowie!

Cena za całonocne przyjęcie z bogatym menu, napojami i wliczonymi innymi kosztami  już od 179 zł  za osobę.

Specjalizujemy się w przyjęciach 40 - 130 osób.

 

Przystawki

Biszkoptowe oczka z łososiem w sosie kaparowym
Grillowane oscypki otulone boczkiem z żurawiną na grzance
Płatki z indyka w galantynie
Sałaty mieszane z grillowanym kurczakiem, grzanką i sosem wiosennym
Jajko w szynce na sałatce jarzynowej
Sałatka Caprese ze świeżą bazylią i grzanką ziołową
Klasyczna Bruschetta – pomidory z aromatem czosnku i bazylii

Zupy

Rosół z makaronem podany z gotowanymi jarzynami
Zupa grzybowa na borowikach z kluseczkami
Krem pieczarkowy z groszkiem ptysiowym
Krem czosnkowy na pomidorach z grzankami
Krem brokułowy z groszkiem ptysiowym
Krem z pomidorów z parmezanem i świeżą bazylią
Krem z zielonego groszku z grzanką pszenną

Danie Główne

Schab ze śliwką kalifornijską w sosie Veluwe
Saszetka drobiowa nadziewana szpinakiem w sosie serowo-śmietanowym
Frykasy z polędwiczek w sosie grzybowym
Tradycyjny kotlet schabowy
Soczysta pieczeń wieprzowa w sosie myśliwskim
Faszerowana rolada indycza w białym sosie z aromatem Prowansji
Szwajcarski Cordon Bleu w złotej panierce
Chrupiące filety z udek marynowane w balsamie orientalnym

do każdego dania do wyboru dodatki:

Ziemniaki gotowane z masłem i koperkiem
Talarki ziemniaczane zapiekane z rozmarynem
Frytki proste, karbowane, dufinki, ziemniaczki smażone
Zestaw surówek

Desery

Puchar lodowy Melba z owocami i bitą śmietaną
Puchar lodowy z bakaliami i gorzką czekoladą
Lody waniliowe z gorącymi malinami i bitą śmietaną
Banan w cieście kokosowym z polewą z czekolady
Gruszka w waniliowym sosie z płatkami migdałowymi
Panna Cotta z musem wiśniowym

Kolejne danie gorące

Klopsiki wołowe w sosie tradycyjnym z kluseczkami śląskimi, ostrą sałatką z ogórków i cebulki
Medaliony drobiowe, ziemniaki po francusku zapiekane ze śmietaną , podawane z bukietem warzyw na parze
Schab po wiedeńsku, dufinki, sałaty z vinegrette
Marynowany karczek z grilla, ziemniaki w mundurkach z masłem czosnkowym
Polędwiczki wieprzowe otulone szynką parmeńską w sosie szłałwiowym z frytkami
De Volaille z ziemniakami pieczonymi w rozmarynie, sałatka z czerwonej papryki przyprawiona kukurydzą i pietruszką

Trzecie danie gorące

Bogracz wieprzowy z ziemniakami
Beef Stroganoff z pieczywem
Barszcz czerwony z krokietem mięsnym
Żurek staropolski z kiełbasą i jajkiem

Zimna płyta

Boczek pieczony w musztardzie, schab pieczony w ziołach, szynka tradycyjna, salami, kabanosy, polędwica drobiowa, kiełbasy tradycyjne, pasztety ( 120g/os )
Pikantne skrzydełka na zielonym selerze,
Pałeczki z kurczaka w otoczce ziołowej lub marynowane płatki z kurczaka,
Deski serów z winogronami i morelami,
Jajka w sosie wiosennym z rzodkiewką i szczypiorkiem,
Sałatka tradycyjna jarzynowa, sałatka antyczna z serem feta, sałaty mieszane z rukolą oraz dynią marynowaną i suszonymi pomiodorami,
Marynowane grzybki, cebulki, papryczki,
Pieczywo mieszane
Owoce sezonowe

Napoje

Soki owocowe, napoje gazowane ( po 0,5l / os )
Kawa, herbata, woda bez ograniczeń

 

 
-